Angela Merkel utsuddad

'The Announcer' Israeli Ultra-Orthodox Newspaper That Has Removed Angela Merkel From a Photo of the 'Charlie Hebdo' Rally - 12 Jan 2015

Israeliska ultra-konservativa dagstidningen suddade bort alla kvinnor på bilden från demonstrationen i Paris i söndags.

Världens ledare demonstrerade i Paris arm i arm efter det att extremister mördat 17 personer i ett av de värsta terrorattentaten i Europa. Längst fram gick tyska förbundskanslern Angela Merkel, mellan mellan den franske presidenten François Hollande och den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

Miljoner människor slöt upp bakom den. Bilder från demonstrationen spreds över världen.

I den lilla judiska ultra-ortodoxa tidningen Hamevaser publicerades bilden från demonstrationen på förstasidan (ovan). På bilden i Hamevaser hade Angela Merkel försvunnit spårlöst och Hollande går bredvid Abbas. Också Paris borgmästare Anne Hidalgo och EU: s Frederica Mogherini är bortsuddade från bilden. Av Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt återstår bara hennes hand.

Bilden är retuscherad med Photoshop för att ta bort alla kvinnor. I det isolerade ultraortodoxa samhället i Israel visas bilder på kvinnor sällan eller aldrig, av anständighetsskäl, skriver The Guardian. Ortodoxa vandaler angriper i Jerusalem ofta bussreklam och affischer med bilder av kvinnor.

Många anser att det var respektlöst av Hamevaser, i synnerhet eftersom manifestationens budskap handlade om fred och allas lika värde, skriver Dagens Nyheter.

Här under en bild av hur demonstrationen såg ut i verkligheten, inklusive de kvinnliga deltagarna.

France Attacks Rally