Hetsen mot Margit Wallström som Palmehatet


Utrikesminister Margot Wallström KU-anmäls av moderaterna och kristdemokraterna i ett politiskt spel på lägsta nivå. Filmen en påminnelse om en moderat lägenhetsaffär 2009.

Margitwallstrom

Hetsen mot Margot Wallström påminner om Palmehatet. Nu anmäler kristdemokraterna och moderaterna utrikesministern till konstitutionsutskottet för den olyckliga lägenhetsaffären. Och ungmoderaterna och ordföranden i Skånemoderaterna kräver omedelbar avgång.

I argumenteringen lägger man in kritiken från skurkstaten Saudiarabien och arrogansen mot den svenska utrikesministern från den extrema Netanyahuregimen i Israel i samma vågskål. Det här är politiskt spel på lägsta nivå.

Facebookgruppen Alliansfritt Sverige påminner om en rad moderata lägenhetsskandaler. Se filmen ovan när moderaternas nuvarande ekonomisk-politiska talesperson, Ulf Kristersson, flyr från en intervju med SVT, där han konfronterades om avslöjandet att han tillskansat sig en lägenhet som egentligen var vikt åt svårt sjuka och hemlösa. Han var då socialborgarråd i Stockholm och blev året efter det socialförsäkringsminister.

Samma AF ger fler exempel:

”När Anders Borg (M) var finansminister bodde han i en studentlägenhet. Vilket han själv inte tyckte var något problem.

Förra bostadsministern Stefan Attefall (KD) och socialministern Göran Hägglund (KD) vägrade lämna ifrån sig sina riksdagsbostäder när de blev ministrar. Trots att deras efterträdare väntade på att få någonstans att bo.

Moderaterna Tobias Billström och Sten Tolgfors cashade när de var ministrar ut 80 000 kronor om året i ersättning för dubbelt boende, trots att deras familjer bodde i Stockholm. Billström gjorde senare ett 2 miljonerklipp när han köpte sin hyreslägenhet i ombildning till bostadsrätt.”

För politiker bosatta utanför Stockholm, i all synnerhet ministrar, borde det finnas möjligheter att lösa bostadsfrågan på ett rimligt och anständigt vis.

Drevet mot Margot Wallström saknar alla rimliga proportioner. Hon är i dag den politiker i Sverige som genom en orädd hållning i centrala frågor upprepade gånger modigt gett bidrag till en bättre värld.