Svindel i asylbranschen


Om konsten att skära guld i asylbranschen genom att förmedla flyktinganläggningar till Migrationsverket utan att själv komma i närheten av en flykting.

Asylsvindel Expressen avslöjar hur Bertil Andersson, en uppenbart oseriös affärsman, tjänar över en miljon i månaden som mellanhand i ljusskygga förmedlingar av flyktingförläggningar. Han är en av dem som skär guld i ”asylbranschen”. En annan är Bert Karlsson.

Andersson har efter tre konkurser  skatteskulder på 1.2 miljoner kronor och 17 betalningsförelägganden hos Kronofogdemyndigheten.

Expressens Michael Syrén har med dold kamera samtalat med Andersson, som aningslöst avslöjar vad han håller på med, hur han med hjälp av skrupellösa jurister, fruar och ett bulvansnickeri, snor åt sig 50 kronor av Migrationsverkets bidrag per flykting och dag.

Familjeföretaget Tofta Snickeri AB i Varberg har på kort tid seglat upp som den näst största privata leverantören i Sverige av tillfälliga flyktingboenden. Med över tusen flyktingplatser fakturerar man Migrationsverket bortåt 100 miljoner årligen. Lyssna på den avslöjande intervjun ovan!

Flera frågor inställer sig:

Hur kan Migrationsverket ingå stora avtal under så här uppenbart oseriösa former?

Och hur kunde KD-ledaren Göran Hägglund i sitt populistiska utspel nyligen om sänkning av ersättningen till asylsökande flyktingar (som i dag ligger på 24 kronor per dag) bortse från hur Migrationsverkets medel förskingras?