Höganäs har billigast skolmat i landet

skarpnc3a4ck5

Skolmaten i Höganäs kostar 7:02 per elev och måltid i råvaror, lägst i landet.

Tidskriften Dagens Samhälle (#2 2016) granskar svenska skolors lunchmat. Grundskolorna lägger i snitt tio kronor på livsmedel för en skollunch. Men variationerna är stora. Mest satsar Älmhult, med 13:90 per elev, läsåret 2014-15.

Sämst i klassen är förvånande nog Höganäs, en skånekommun med hygglig ekonomi vad jag vet. I Höganäs betalar man bara 7:02 per elev och måltid, lite mer än hälften jämfört med Älmhult.

Siffrorna ger en indikation på vilka kommuner som satsar på skolmaten, säger Kerstin Wikmar, kommunikationsstrateg på LRF.

I Höganäs kan man betala så lite för skolmaten därför att man är effektiv, hävdar Péter Kovács, kommunstyrelsens ordförande.

– Jag tycker inte att kostnaderna i Höganäs avspeglar kvaliteten utan jag skulle hävda att den är bättre. Vi är effektiva i arbetet och satsar på bra råvaror och och ett bra utbud, vi tummar inte på kvaliteten.

Det tål att tugga på.

En reaktion på ”Höganäs har billigast skolmat i landet”

  1. Man kanske skulle göra studiebesök i Älmhult och se vad de gör. Å kanske höja oss lite mer. Vissa veckor blir inte barnen mätta.
    Sedan vissa veckor är det jättebra mat. Något att ta till sig.???!!!!!

Kommentarer är stängda.