Första Haschkyrkan i USA


Sedan dryga året genomför First Church of Cannabis i amerikanska Indianapolis religiösa ceremonier varje onsdag. Som religiöst samfund är man skattebefriad.

12-28-2015-Cannabis-Church-PKG1-940x626

First Church of Cannabis grundades i mars 2015 av Bill Levin, i den amerikanska delstaten Indiana. Levin utnämnde sig själv till Grand Poobah, kyrkans högste företrädare. Man har sitt högkvarter i en tidigare baptistkyrka i staden Indianapolis. Där tillbeder man inte Gud – utan de ”helande effekterna av marijuana”.

Dock är marijuana (ännu) inte tillåtet i delstaten. Därför har kyrkan stämt delstaten för att man hindras i sitt religionsutövande, eftersom man inte kan röka hasch under sina religiösa ceremonier.

Marijuanakyrkan har tolv ”guds bud”. Det tolfte lyder:

”Cannabis, “the Healing Plant” is our sacrament. It brings us closer to ourselves and others. It is our fountain of health, our love, curing us from illness and depression. We embrace it with our whole heart and spirit, individually and as a group.”

Kyrkan erkändes som ett religiöst samfund av myndigheterna i Indiana den 1 april 2015. Organisationens Facebooksida har omkring 50 000 följare.

Som andra religiösa samfund i USA är First Church of Cannabis skattebefriad. På organisationens hemsida handlar det mest om att få donationer. Haschkyrkan kommer säkert att visa sig vara en riktigt god affär – åtminstone för Grand Poobah Bill Levin himself.

Hans ambition är att ge sig ut och missionera för att göra kyrkan världsomspännande.

bill-levin-first-cannabis-church-interview-who-patient-mj-marijuana-cannaeffect