Cameron: ”Trump förtjänar respekt”

Cameron ”respekterar” Trump. Det gör inte USA:s senaste republikanske president George W Bush.

20160507_LDD001_473

Storbritanniens premiärminister David Cameron kommenterar utgången i det republikanska primärvalet i USA och säger att han ”respekterar Donald Trump” för att han gått segrande genom den hårda primärvalskampanjen, skriver The Guardian.

Samtidigt ville Cameron inte ta tillbaka tidigare uttalanden, där han var kritisk mot multimiljardärens uttalande om att muslimer skulle förvägras inresa till USA, något som Cameron menade var ”dumt, söndrande och felaktigt”.

Kan man känna respekt för Cameron, när han bugar för denne Trump, en uppenbar rasist, som utan sakargument, med lögner och förlämpningar sluggat sig genom primärvalen?

De enda två nu levande amerikanska republikanska presidenterna, 91-årige George HW Bush och hans son George W Bush, tar båda avstånd från Donald Trump.

Det gör de också av familjeskäl, skriver The Guardian. Under valkampanjen angrep Trump George W:s bror Jeb Bush, guvernör i Florida och presidentkandat.  Jeb var långsam och slow-going, ”en pinsamhet för sin familj”, menade Trump.

Hade valet genomförts nu mellan Trump och Hillary Clinton, trolig demokratisk presidentkandidat, leder Clinton med 54% mot 41%, enligt en färsk undersökning av CNN.

I veckan publicerade Clinton-kampanjen en valvideo som påminde om Trumps uttalanden under primärvalen. Se den här under. Och tänk efter, är denne person värd någon respekt?

Därunder ytterligare en tredje film, en kampanjfilm av Joni Ernst, som nämnts som en möjlig vicepresidentkandidat för Trump. Hon är en 45-årig senator och Irak-veteran från Iowa. Hon kör Harley Davidson motorcykel, är för fria vapenlagar och visar i sin film hur hon kastrerar grisar, som tjuter, på samma vis vill hon få makteliten i Washington att tjuta. Filmen är inspelad i grisstallet.

3 reaktioner på ”Cameron: ”Trump förtjänar respekt””

  1. Eftersom Trump av många anses vara både rasist, sexist samt det faktum att han förespråkar rätten att bära vapen i sin inrikespolitik så har jag själv svårt att tro att hans utrikespolitik skulle kunna glänsa när det gäller rättvisa och mänskliga rättigheter.

  2. Ett mynt har mer än en sida som vi brukar säga och det gäller också Donald Trump. Hans uttalande när det gäller inrikesfrågor är inte speciellt trevliga. Men ser vi till vad han säger i utrikespolitiska frågor så framträder en annan person. Stämmer citaten i artikeln nedan så står han för avspänning med både Kina och Ryssland, något som ligger i vårt intresse. Det skulle bidra till att minska konfliktrisken i Europa och i Östersjöområde. Blir Hillary Clinton president är risken stor att den upptrappning som Obama stått för kommer att fortgå.
    http://russia-insider.com/en/trump-vows-seek-better-relations-russia-if-elected/ri14111

    Att vi behöver en politik som leder till avspänning mellan USA och Ryssland är nödvändigt om vi inte skall få ett nytt världskrig. I et tal nyligen av Putin tog han upp Rysslands syn på de internationella relationerna. Här säger han att den globala kollektiva säkerheten idag ligger i ruiner. Det finns inte längre några internationella säkerhetsgarantier. Det Putin säger är mycket allvarligt något som vi måste beakta.
    http://russia-insider.com/en/politics/putin-western-elites-playtime-over/ri761

Kommentarer är stängda.