Rasistisk SD-jurist

Återigen påminns vi om att SD är ett parti med fascistiska rötter och en rabiat rasism alldeles under en hjälpligt polerad fasad.

Sverigedemokraterna skakas av ännu en obehaglig händelse. Juristen Joel Ankar, 30, nära medarbetare till europaparlamentarikern Kristina Winberg (SD) i Bryssel, har på Flashback uttryckt bland annat att professor Jerzy Sarnecki är ett ”judesvin med fittig attityd” liksom andra grovt rasistiska tillmälen.

Ankar har tvingats sluta med omedelbar verkan. Trots att han är (väl-)avlönad av EU-parlamentet har han vägrat kommentera det inträffade.

Cecilia Wikström (FP) blev illa berörd och upprörd. Till Aftonbladet säger hon:

– Jag måste säga att jag blev bestört för det första över den allvarliga och oerhört kränkande tonen. Jag skulle säga att hans uttalanden karakteriseras av hatbrott. Det är kolossalt allvarligt.

Marit Paulsen (FP) säger till Aftonbladet att det hon läst för tankarna till andra världskriget:

– Han är ett exempel på det som växer: anti-europa, anti-fred, nationalism och egoism. Detta är ett klart symptom på hur vi är på väg in i en extremt farlig tid. Jag tror inte riktigt vi inser att vårt fredliga, fria Europa är på väg att gå under.

Återigen påminns vi om att SD är ett parti med fascistiska rötter och en rabiat rasism alldeles under en hjälpligt polerad fasad.

Många medier behandlar sverigedemokraterna som om det är ett vanligt parti. Detta särskilt sedan partiet blivit en del av det politiska etablissemanget, här i Sverige och i EU bland andra högerextrema partier. Det inträffade visar återigen att främlingsfientlighet, rasism, islamofobi och även antisemitism genomsyrar partiet ideologiskt.

Den vrede som Cecilia Wikström, Marit Paulsen och andra nu visar borde vara permanent.