Hatbrott i Ängelholm

Ängelholm: Mordhot och hatbrott mot tiggande kvinna utanför systemet.

En tiggande kvinna som satt utanför systembolaget i Ängelholm angreps på torsdagen av en äldre man, som hällde en vätska över henne, förmodligen vodka, eller någon brännbar vätska. Ett vittne berättar för HD:

– Hon satt stilla i fem sekunder och tittade på sig själv och sina blöta kläder, ögonen tårades, hon ställde sig upp och började storgråta. Jag blev själv chockad och upprörd. Där sitter hon ner, försvarslös, och så kommer han bakifrån och häller något över henne. Så gör man inte mot en annan människa.

I Ängelholm finns Solidarisk människohjälp Engelholm som på sin Facebooksida skriver att kvinnan fått ”brännbar vätska hälld över sig och blir hotad med att bli uppeldad av en man i 75 års åldern”.

De så kallade EU-migranterna, mest rumänska romer, söker sig till Sverige från misären i hemlandet. När de här blir utsatta för vad som verkar vara både ett hatbrott och ett mordhot är det förfärande.

Enligt artikeln i HD har den lokala polisen anmärkningsvärt nog inte prioriterat frågan. Attacker på de fattigaste av de fattiga i Europa är inte acceptabla och kräver resoluta polisingripanden.

En reaktion på ”Hatbrott i Ängelholm”

  1. Be klämmande men åsikten att rumänska tiggare år något hemskt delas av fler än vad man tror! Talade nyss med en polska bosatt i Sverige och hon tyckte att det var skrämmande att se så många rumäner och araber i Malmö- Försvarar givetvis inte detta nidingsdåd!

    i

Kommentarer inaktiverade.