KD:s Ebba Busch Thor vill bomba IS

 

B8imoOLIYAQ11dM

Ebba Busch Thor, partiledarekandidat för kristdemokraterna, vill att Sverige ska gå i krig med IS. Här poserar hon i en israelisk militär t-tröja.  På bilden nedan har KDU:s nuvarande förbundsordförande Sara Skyttedal ställt sig ”skjutberedd” bakom en kulspruta i en pansarvagn.

B8imoOqIMAAuxM_

Ebba Busch Thor, kandidat till posten som partiledare för Kristdemokraterna, vill att Sverige ska gå i krig mot Islamiska staten och skicka JAS Gripen-plan som understöd till USA:s bombningar.

Vilken obehaglig aningslöshet, vilken enfaldig tilltro på att Sverige ska gå i korståg mot ”det onda”.

Svenska Dagbladet intervjuar fyra partiledarkandidater. Tre av dem tycker att Sverige ska gå i krig mot IS. Bara Penilla Gunther säger resolut nej.

Vad är det för besynnerliga krigshetsare som vill ta över efter Göran Hägglund?

För några dagar sedan publicerade DN kontroversiella bilder på Ebba Busch Thor. Under en resa i Israel 2009 poserar hon bredvid ett militärfordon i en t-shirt från israeliska armén. ”Jag står upp för Israels rätt att försvara sig”, säger hon.

KDU:s nuvarande förbundsordförande Sara Skyttedal syns också på bilderna. Hon sitter uppkrupen i en pansarvagn och siktar med en kulspruta.

Vilka aningslösa fanatiker.

PS: År 2009 genomförde Israel ett av de mest brutala angreppen mot Gaza-remsan i hela mellanösterns blodiga historia. Beräkningarna från bl a  FN uppger att ca 1 400 palestinier dödades samtidigt som över 5 000 skadades. Över 50 000 tvingades lämna sina hem. Detta skedde kort före de båda KD-politikernas besök i Israel, skriver Jan Hägglund på sin blogg.