Trump hotar i FN med kärnvapenkrig

Än en gång hotar Donald Trump med kärnvapenkrig mot Nordkorea i ett tal i FN, som totalt strider mot FN-stadgan och FN:s deklaration om mänskliga rättigheter.

”Raketmannen är på ett självmordsuppdrag. USA är berett att totalt utplåna Nordkorea.”

Vid sitt första tal i Förenta Nationerna hotade Donald Trump återigen med att utplåna Nordkorea genom ett kärnvapenanfall. De som som skulle utplånas är inte bara ”raketmannen” utan miljoner och åter miljoner utfattiga och isolerade människor i Nordkorea.

Trumps uttalande i det FN som bygger på ett våldsförbud går över alla gränser. Brittiska The Guardian jämför med George Bushs tal 2002 efter elfte september, där tre länder utpekas som ”the axis of evil”, ondskans axelmakter, Nordkorea, Iran och Irak.

– Om inte de många rättfärdiga länderna utmanar de få ”ondskefulla”, då kommer ondskan att triumfera, sa Trump på tisdagen i FN. Han hotade också Iran. Obamas avtal med Iran och andra länder är ett av de värsta avtal USA någonsin undertecknat.

Avtalet har fortsatt överväldigande stort stöd bland FN-länderna, skriver The Guardian.

Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif svarade med ett tweet, där han betecknade Trumps tal som okunnigt och medeltida och fullt av ”hate speach”. Det är lätt att instämma.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu var en av få som applåderade Trumps aggressiva tal.

I flera kommentarer efter talet hette det att Trumps retorik knappast skulle följas av handling. Men vem kan veta vad den nationalistiske extremisten och gapige gangsterpolitikern kan få för sig?

En reaktion på ”Trump hotar i FN med kärnvapenkrig”

  1. Samtidigt som vi ta del av Donald Trumps totala galenskap, så accepterar de borgerliga partierna och borgerlig media att USA tillåts föra in kärnvapen på svensk mark.
    Man spelar helt enkelt hasard med svensk säkerhet enbart för att kunna ansluta Sverige till Nato!

Kommentarer är stängda.