Ship to Gaza-info i Helsingborg

StG-Hbg

Ship to Gazas kampanj kommer till Helsingborg. På söndag kl 14  möte, med tal, fotoutställning, musik och  dans på Sundstorget. På måndag kl 16 visas filmen Även de döda har ett namn.

Ship to Gaza på väg! I september seglar Womens Boat to Gaza i ännu ett försök att ta sig till det illegalt ockuperade Gaza. Den här gången sker färden med endast kvinnor ombord. Resan är en solidaritetshandling, inte minst med Gazas kvinnor.

Ship to Gazas kampanjhusvagn kommer till Sundstorget i Helsingborg 10 – 11 juli,  en av 24 anhalter på en informationsturné genom Sverige.

Besöket inleds söndag kl 14 med tal av Charlie Andreasson från Ship to Gaza Sverige, matros på Marianne 2015 och Estelle 2012 och Styrgruppsmedlem i Ship to Gaza. Han har också skrivit ”Dagbok från Gaza” Om ett år på Gazaremsan, om Gazas-ark-projektet och om det militära överfallet sommaren 2015.
Dessutom talar Jasmine Falastine från den palestinska föreningen Right to Return. och jag, Sören Sommelius. Därtill musik och dans. Det kommer också att finnas en fotoutställning på torget.
På måndagen kommer husvagnen och fotoutställningen att vara på torget kl 11 – 15.
På måndag kl 16.00 visas på Enhetsgruppens lokal (Furutorpsgatan 71) Bo Harringers Även de döda har ett namn. Filmvisningen följs kl 18.00 av ett samtal mellan Charlie Andreasson och mig om folkrätt och Ship to Gaza.
Min roll i sammanhanget är i all anspråkslöshet, som engagerad medlem i Ship to Gaza och deltagare i seglatsen 2012 med Estelle en liten, liten del av vägen till Gaza, från Malmö till Helsingborg.