Hon bestämmer över allsvensk TV

Amerikanska Discovery har köpt rättigheter för allsvenskan, superettan och OS fram till 2025.

Henriette Zeuchner presenterades i dagarna som som ny vd för Discovery Networks Sweden. Hon har makten över all TV från allsvenskan och superettan (2020 – 2025) och från de  olympiska spelen till 2024.

De olympiska spelen 2018 – 2024 och alla allsvenskans matcher från 2020 till 2025 kommer att sändas i Sverige med ensamrätt av Discovery Networks Sweden, Sveriges tredje största kommersiella tv-företag, med över 5 miljoner tittare varje vecka.

Företaget driver TV-kanalerna Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, ID, Discovery HD, Animal Planet HD, Eurosport 1 och Eurosport 2 samt playtjänsten Dplay.

Henriette Zeuchner blir ansvarig för nätverkets största ”innehållsinvestering” i Sverige någonsin, skriver Resumé.

Frågan är hur många svenska TV-tittare som gillar eller överhuvud accepterar Discoverys ”innehållsinvestering”, att de kommande sju, åtta årens största idrottsevenemang bara kommer att direktsändas i kommersiella kanaler, som inte är tillgängliga för andra än företagets kunder?

– Jag är fullkomligt övertygad om att Henriette kommer att leda vårt svenska team till framgång, säger Mike Lang, President International Development, Digital & Discovery Nordics i en kommentar.

– Discovery Networks är en av de ledande underhållningstjänsterna i Sverige. Förvärvet av de olympiska spelen för de kommande åtta åren och nu Allsvenskan och Superettan, gör dessutom bolaget till ett av de mest kraftfulla mediaföretagen i landet och Norden i allmänhet. Därför känns det definitivt som att jag tar mig an en oerhört spännande roll i branschen just nu” säger Henriette Zeuchner i en kommentar.

Svenska Discovery ingår i det amerikanska företaget Discovery Communication (vars högkvarter i Maryland syns på bilden). Företaget har hundratals TV-kanaler över hela världen och hade 2015 intäkter på bortåt 60 miljarder SEK med en vinst på uppemot 10 miljarder kronor.

Grundare och en av huvudägarna är den amerikanske affärsmannen och miljardären John Hendricks, född 1952.

En reaktion på ”Hon bestämmer över allsvensk TV”

  1. Vilken blir skillnaden? Idag är det CMore som äger allsvenskan. Där tittar du inte gratis. Enbart tillgängligt för bolagets kunder.

Kommentarer är stängda.