”Wretlinds värld” – världsmusik via Spotify

WV-liggande-wp1

Strömmande världsmusik som podradio i Wretlinds värld, där Lennart Wretlind fortsätter att producera och kommentera världsmusik som tidigare i P2:s Klingan under många år.

livelondon

Lennart Wretlinds världsmusikprogram Klingan sändes under många år i radions P1, varje söndag mellan elva och tolv. Efter Godmorgon världens allvar var en dos världsmusik precis vad jag och många andra återkommande behövde. Wretlinds kunnande gav honom tre gånger Stora radiopriset och hans breda musiksmak öppnade dörrar till nya musikvärldar.

Men allt som är fast förflyktigades. Wretlind tvingades våren 2013 att gå i pension. Hans program blev nedlagt – och ersattes med Nya Klingan, några timmar sena lördagseftermiddagar i P2. Inget fel på Nya Klingan, men det är inte det samma.

Eftersom Lennart Wretlind är en envis typ gav han inte upp utan fortsatte att producera sitt Klingan men omdöpt till Wretlinds värld på nya kanaler utanför Sveriges radios tablåer. Med ett nytt program varje vecka finns nu en musikskatt, som snart är uppe i 70 program och kan lyssnas på via Spotify eller via hemsidan http://lennartwretlind.com/

Via spellistorna kan jag söka vidare till nya och gamla artister och hamnade häromveckan hos Leonard Cohen Live in London, bara att lyssna och ta emot.