– inte invandringens fel …

folkhem

Det bulldoftande folkhemmet förändrades inte av invandringen, skriver författaren Po Tidholm.

”Det är inte invandringens fel att det bulldoftande folkhemmet – så som vi minns det – förändrades. Det var inte kurderna som flyttade industrierna till låglöneländer, det var inte palestinierna som stängde post- och bankkontoren och flyttade statliga jobb till städerna, det var inte somalierna som byggde volymhandelsområden som tömde stadskärnorna, sålde ut apoteken och privatiserade sönder landets järnvägsunderhåll. Det var inte syrierna som genomförde försämringarna i sjukförsäkringssystemet. Och det var faktiskt inte ensamkommande barn från Afghanistan som lade ner byskolorna och sänkte A-kassan.

Det är viktigt att komma ihåg i vilken ordning saker skedde …”

skriver författaren och debattören Po Tidholm på Östersunds-Postens kultursida. Det är välgörande att höra en röst som är rak i dessa tider när det ena politiska partiet i Sverige efter det andra försöker locka väljare med obehagliga populistiska utspel om flyktingar, invandrare och romska tiggare. För att inte tala om de senaste rituella turerna på EU-nivå.

Häromdagen ville socialdemokraterna att ”ingen ska tjäna pengar på tiggeri” (men sparkade i realiteten på de rumänska romerna). Efter det följde moderaternas utspel i samma genre om ”Skärpta krav på försörjning vid anhöriginvandring, billigare boende för ensamkommande barn och tillfälliga uppehållstillstånd”.

I båda fallen gör man precis som sverigedemokraterna, utser tiggarna och flyktingarna till ”dom andra”, som kostar för mycket för att ”vi svenskar” ska ha råd att driva våra sjukhus, skolor och äldreboenden. I båda fallen handlar det inte om att lösa problem utan om billig populistisk flirt med invandringsfientliga väljare. Tvi vale.

En reaktion på ”– inte invandringens fel …”

  1. Finns det alltså inga avigsidor alls med invandringen som gemene man, kvinna och ”hen” kan peka på som är fel? Jihadresorna, antalet våldtäkter, i grupp eller enskilt av män med invandrarbakgrund, ökningen av grov brottslighet, skottlossningar, åldringsrån och kvinnomisshandel är företeelser som kanske medföljer normalt då vi blir allt fler i Sverige!?
    Finns det inte risker med två sidor som bara sprider ensidiga åsikter om invandring? Hur hög trovärdighet får detta hos medborgare som i de flesta fall söker efter en gyllene medelväg de kan applicera som sin egen?
    Det är inte tiggarna och flyktingarna som kostar för mycket, det är sjuklöverpolitikerna och PK-media som kostar oss andra för mycket med er invandringspolitik och hur kan det vara att ni aldrig vill debattera huruvida att hjälpa på plats vore mycket mer humant och samtidigt effektivare? Med antalet av flyktingar i världen och omöjligheten att tvinga alla övriga länder att ta till sig av Sveriges massinvandringspolitik så kanske det vore lämpligt innan all tilltro till er PK-debattörer försvinner helt.

Kommentarer är stängda.