PostNords blå dunster

postlada

PostNords utdelning av tidskrifter allt bedrövligare.

Post som inte delas ut i tid har varit ett återkommande tema på Helsingborgs Dagblads insändarsidor de senaste månaderna. Från postens sida har man förklarat att det handlar om ett illa planerat byte av lokaler. Men det är knappast hela sanningen.

PostNord håller ju på att omdefiniera sig från en statlig servicetjänst till ett företag som ska privatiseras så fort det bara går. Den borgerliga regeringens utredare föreslog nyligen att  posten skulle delas ut efter två dagar i stället för en som nu – och hade mage att kalla det en förbättring. Tala om baklängesspråk,

Allra mest hopplös är utdelningen av utländska tidskrifter. Jag har i decennier prenumererat på brittiska The Economist, som ger gedigna internationella nyheter.

Tidningen är färdigtryckt i England på torsdagen. Länge kom den i brevlådan med morgontidningarna på lördagen, den dag varje nytt nummer är daterat. Numera är det måndagen som gäller, alltså fyra dagar efter tryckning. Och inte ens det, tisdag har blivit ett huvudalternativ under våren, med återkommande utdelningar på onsdagar.

Förra veckan kom tidskriften på onsdagen. Det tog alltså en vecka att distribuera mot två dagar för några år sedan. Vad händer egentligen med tidningen på vägen från tryckeriet till min brevlåda?

Hur är det möjligt med sådan fundamental inkompetens hos ett bolag som dock fortfarande är statligt även om brevlådorna blivit blå?

Är inte postens huvudsyfte och avgörande affärsidé fortfarande att snabbt och säkert dela ut brev, tidningar, räkningar och paket?

 

En reaktion på ”PostNords blå dunster”

Kommentarer är stängda.