Pegida i Studio Ett

e3563

Hur kan radions prestigefyllda Studio Ett ägna elva minuter åt en organisation som inte finns men ”vill stoppa islamiseringen av Sverige”?? På bilden t v Pegidas talesperson Henrik Rönnquist tillsammans med Lars Vilks, som ställt ut på hans galleri i Malmö.

”Vi vill stoppa islamiseringen av Europa”, säger Henrik Rönnquist, som vill dra igång den antimuslimska rörelsen Pegida i Sverige i radions Studio Ett på måndagseftermiddagen. Han tillåts upprepa sig gång på gång utan kritiska motfrågor.

Radioreportern svarar aningslöst, ”hur ska den stoppas”?

Vilken ”den”?? ”Smygislamiseringen av Europa”?? Har Studio Ett förlorat all anständighet?

Pegida, som står för Europeiska Patrioter Mot Islamiseringen Av Väst”, har genomfört stora demonstrationer i Tyskland, särskilt i Dresden, och där mötts av stora motdemonstrationer. Organisationen existerar  inte i Sverige annat än på sociala medier.

Hur kan prestigefyllda Studio Ett nedlåta sig till att presentera ett elva minuter långt inslag om ”Pegida” där före detta Malmögalleristen Rönnquist i stort sett oemotsagd får servera lögnaktiga plattityder.

Tidigare på dagen intervjuades samme islamofob och knäppgök av Radio Sweden:

– Svenska traditioner är i fara. Vi hoppas ju att vi får fira jul i framtiden också, men det börjar ju se ganska oroligt ut, det är därför Pegida finns, säger han.

I samma Studio Ett-program intervjuades också Yasri Khan, förbundsordförande för Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa, som är en av Sveriges största Fredsrörelser. Inslagets producent använde sig cyniskt av Khan för att ”balansera” inslaget. Det man borde gjort är förstås ett fylligt inslag om just Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa.