SD sprider Sverige-hat via Breitbart och Trump

 

Den amerikanska extremhögerns rabiata angrepp på Sverige genomförs med uppgifter från SD och i synnerhet Tobias Andersson, ungdomsförbundets 20-årige ordförande.

Paul Joseph Watson kommer från alt-right-rörelsen i USA, den ”alternativa extremhögern”, förknippad med webbsajten Breitbart. På tisdagen producerade han en youtubefilm ”Sanningen om Sverige” som efter bara ett dygn setts av över en kvarts miljon människor.

Watson driver i ett högt uppskruvat aggressiv tonfall tesen att Trump hade rätt i sin attack mot Sverige och att  landet ”ruinerats av massinvandring”.

I kommentarerna till filmen på Youtube heter det att svenskarna hjärntvättats under 70 år av kommunism som skapat skuldkänslor för vita människor.

En annan kommentator uppmanar till att i Sverige bilda paramilitära enheter och ”hit them hard” när de våldtar, kränker, mördar, gör upplopp och bränner”. Det fungerade på Nordirland, det kommer att fungera i Sverige”.

Jag ser filmen med djupt obehag – och blir förbannad och illa berörd när jag inser att Sverigedemokraterna deltar i att sprida förvridna dystopiska bilder av Sverige särskilt i USA och i synnerhet via Breitbart.

”SD-toppens artiklar sprider bilden av ett förstört land”, rubricerar Dagens Nyheter en artikel i onsdagens tidning.  Det handlar om Tobias Andersson. Han är nationell talesperson för SD:s ungdomsorganisation Ungsvenskarna – och återkommande skribent på den amerikanska högerextrema sajten Breitbart, USA:s motsvarighet till svenska Avpixlat, med kopplingar till Vita Huset genom Breitbarts tidigare chef, demagogen Steve Bannon, nu Trumps chefsstrateg.

Så sent som i måndags hade Andersson kontakt med den kontroversiella högersajten, skriver DN.

– Syftet har varit att informera om min syn på Sverige i nuläget, säger Tobias Andersson, en 20-åring från Skövde.

I en av Anderssons artiklar på Breitbart 2016 angrep han i hårda  ärkebiskop Ante Jackelén för att ”förneka problemen med en radikal och barbarisk islamisk kultur” och för att hon inte insåg att situationen är ”ett krig mellan kulturer”. I en annan text på Breitbart utnämner denne Andersson Stockholm till världens våldtäktshuvudstad.

Tonen i de nämna aggressiva angreppen på Sverige från Paul Joseph Watson och Tobias Andersson är obehaglig. När nu USA:s serieljugande president fört vidare samma unkna tankegods finns en överhängande risk att Sverigebilden och Sverige skadas på olika vis.

På sin Facebooksida skriver Jan Andersson, Helsingborgspolitiker och tidigare Europaparlamentariker:

”Det är dags att på allvar granska SD. … Jag menar SD:s kontakter i andra länder för att måla en mörk och felaktig bild av Sverige.”