Det kulturfientliga Helsingborg

Litteraturrundan

Litteraturrundan i Skåne, författarnas svar på Konstrundan, äger rum sista helgen i april med 54 arrangemang på många platser – utom i Helsingborg.

Litteraturrundan.logga_-300x300

Litteraturrundan genomförs i Skåne 25 – 26 april med Författarcentrum Syd och ABF Skåne som huvudarrangörer.

Litteraturrundan är författarnas svar på Konstrundan. Så här presenteras satsningen:

Under Litteraturrundan den 26-26 april kan du besöka författare i deras hem och skrivarstugor, botanisera bland böcker och möta andra litteraturvänner, lyssna på föredrag, uppläsningar eller delta i skrivarworkshops i kaféer, trädgårdar och många andra unika och oväntade platser runt om i Skåne.

Programmet är ambitiöst, en kulturell storsatsning. På 17 sidor presenteras 54 arrangemang över hela Skåne. Utom i Helsingborg och Landskrona.

I Ängelholm blir det workshop i Kronohäktet, i Höganäs bjuder man på poesivandring, i Norra Vrams prästgård presenterar man kulturpersonligheter från bygden under ett fyra timmar långt program. Och så vidare. Läs hela programmet här.

Varför står Helsingborg utanför Litteraturrundan? Finns det inga författare i Helsingborg, finns det inga läsare, inga litteraturintresserade? Finns det ingen på kulturförvaltningen som bryr sig??