Far och flyg – ute och cyklar


Någon är ute och cyklar när HD/Sydsvenskans huvudledare dundrar att ”Fridolin flyger och far”.

”Fridolin flyger och far” dundrar Mats Skogkär i huvudledaren i fredagens HD-Sydsvenskan. Han angriper miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin, som – påstås det – låtit regeringsplanet flyga från Arlanda och sedan mellanlanda på Bromma för att plocka upp honom för vidare färd till Bryssel. Hans ledare bygger på Expressens braskande ”avslöjande”.

Tänkte inte ministrarna på att de själva kunde ha tagit sig till Arlanda, undrar Skogkär retoriskt, ”de hade ju inte behövt gå eller cykla”.

Problemet med den aktuella ledaren är att samma Expressen redan vid lunchtid på torsdagen kunde berätta att Fridolin inte visste att planet startade från Arlanda och att Försvarsmakten tog beslutet om flygningen. Det framgår tydligast av en artikel i Aftonbladet torsdag.

– Den maskin som var tillgänglig var den som stod parkerad på Arlanda. Då använder vi den, säger informationschef Henrik Gebhardt.

Det finns två regeringsplan och det andra stod parkerat på Bromma den aktuella dagen. Men enligt Gebhardt var det planet på underhåll.

– Det drog ut på tiden och vi planerade i ett sent skede om och tog den maskinen som står på Arlanda i stället, säger han.

Frågan är vem som är ute cyklar.