President till salu

Nu säljer Donald Trumps söner ut den tillträdande presidentens tid, rapporterar den amerikanska TV-kanalen MSNBC.

För en miljon dollar eller rentav bara en halv miljon kan den som vill och har råd och lust köpa in sig i en privat mottagning med president Donald Trump tillsammans med 16 gäster. Givetvis erbjuds fototillfällen, där den som köpt presidentens sällskap kan fotografera sig med honom, skriver New York Times.

Festen kommer att genomföras dagen efter installationen, alltså den 21 januari. De pengar som kommer in ska gå till en ”icke vinstdrivande” stiftelse i Texas, vars ändamål är vagt definierad. Stiftelsen vägrar att offentliggöra vem som står bakom den. Men TV-kanalen MSNBC citerar Center for Public Integrity som uppger att stiftelsen skapats den 14 december av Trumps vuxna söner.

En organisation Encore Live uppger att de fått i uppdrag att organisera installationsdagens ceremonier av en stiftelse som kallar sig Opening Day Foundation.

Webbsajten TMZ kan avslöja hur inbjudan ser ut. Här finns den.

Klädsel: Kamouflagekläder och manschettknappar. Jeans, kängor och hattar välkomnas.

Från Trumps organisation har man velat distansera sig från stiftelsen och evenemangets utformning. Men NYT kan konstatera att sönerna står bakom den. Möjligen har jaktturen inhiberats.

NYT konstaterar vidare att Trumps barn varit i det närmaste konstant närvarande under tiden efter valet. De har deltagit i ett möte med Japans premiärminister och i ett telefonsamtal med Argentinas president.

Stora delar av Trumps familj verkar komma att spela en roll i den nya presidentens administration. Milda makter …