Grönare mat i Helsingborg

Matkooperativet i Helsingborg vill öppna butik i centrum i maj – och behöver stöd i form av crowdfunding.

Matkooperativet Helsingborg föddes som idé i höstas och planerar att redan i slutet av maj öppna affär i en central lokal på Möllegränden 4A. Verksamheten kommer att drivas helt ideellt och redan har Matkooperativet över 120 medlemmar med en kärna som driver det praktiska arbetet, men är öppna för alla idéer.

Med en crowdfundingkampanj satsar man nu på att få in ett nödvändigt kapital. Det handlar om inköp av butikens första, grundläggande sortiment, butiksinteriör, första lokalhyran och livsmedelstillstånd.

Målet är att satsa på närproducerad ekologisk mat. I en programförklaring heter det:  ”Genom att välja rätt mat kan vi göra samhället lite grönare och världen lite hållbarare.” Vi vill göra hållbar mat tillgänglig genom ett matkooperativ i centrala Helsingborg”.

Visionen är att driva en komplett mataffär under demokratiska och kooperativa former – öppen för alla.

”Vi vill vara en bro mellan bonde och konsument. Genom att skapa en marknadsplats för producenter på en plats som inte varit tillgänglig tidigare kan vi stötta det regionala jordbruket. … Alla ska få tillgång till den fantastiska mat som Skåne har att erbjuda!”

Bidra till projektet genom crowdfunding stöd här!

Följ Matkooperativet Helsingborg på Facebook här – eller på föreningens hemsida här.