Trumps minister ”Mad Dog” hotar Sverige

 

Trumps försvarsminister Mad Dog Mattis hotar Sverige – om den svenska regeringen skriver under FN-konventionen om en avveckling av alla kärnvapen. Bilden amerikanska stridsvagnar rullar in i Blekinge, sommaren 2017.

Donald Trumps försvarsminister James Mad Dog Mattis har skrivit brev till Sveriges försvarsminister Peter Hultquist och varnat honom för att ett svenskt-amerikanskt samarbete på försvarsområdet försvåras om regeringen skriver på FN-konventionen om förbud mot kärnvapen, skriver Svenska Dagbladet.

Mad Dog Mattis är en uppenbar krigsförbrytare. Under Irakkriget var han ansvarig för den så kallade Mukaradeeb bröllopsmassakern, som i maj 2004 resulterade i att 42 civila mördades under en bröllopsfest. Mattis har skrutit med att det tog honom 30 sekunder att fatta beslut om attacken. Nyhetsbyrån AP visade bilder på civila offer från bröllopet.

Denne marinkårsgeneral, kommenderad av Trump, hotar nu Sverige och den svenska regeringen på grund av Sveriges roll i FN. Det är vidrigt.

Sverige spelade en aktiv roll i FN:s säkerhetsråd i beslutet att skriva under FN-konventionen om en avveckling av alla kärnvapen i världen, som öppnas för undertecknande den 20 september i New York.

Konventionen är historisk. Även om kärnvapenmakterna och Nato-länderna ställt sig utanför innebär den ett stort steg mot ett totalt förbud av kärnvapen, liksom tidigare av bland annat senapsgas och landminor. Att använda kärnvapen är sannerligen det värsta brott mot mänskligheten man kan tänka sig. Donald Trumps uppenbara hot om kärnvapenkrig mot Nordkorea är kusligt och väcker odelad fasa. Detsamma gäller Trumps beslut att satsa väldiga belopp på nya amerikanska kärnvapen.

Inom kort inleds Aurora 17, den största militära övningen i Sverige efter det kalla kriget. Amerikanska trupper deltar, i synnrhet på Gotland. Under augusti har 14 amerikanska stridsvagnar förts in i Sverige via Blekinge för att utplaceras på Gotland.

Amerikanska trupper ger av princip aldrig besked om de medför kärnvapen eller inte. I och med Aurora-övningen blir Sverige indraget i det kusliga maktspelet med kärnvapen.

Måste inte varje svensk regerings övergripande uppgift vara att till varje pris förhindra kärnvapen på svensk mark? Inga krig kan vinnas med kärnvapen. I ett kärnvapenkrig är mänskligheten förlorare.

Med en oberäknelig och lynnig amerikansk president vid makten finns det än större anledning för Sverige att snarast underteckna FN:s konvention om avveckling av alla kärnvapen!

5 reaktioner på ”Trumps minister ”Mad Dog” hotar Sverige”

 1. Bilden ovan visar svenska stridsvagnar på väg till Gotland. De amerikanska flyttades till Skövde.

 2. Vem styr svenska försvarspolitiken? Inte är det Sverige i alla fall. Tvi vale säger jag bara för detta fjäsk och stöd för kärnvapenhot av USA-Nato. För vem har protesterat på hoten – ingen!

 3. ”Aurora” är på det mytologiska planet den som med sin gyllene solglans öppnar vägen österut.”Dom där däruppe” tänker ”grandiost” – inte riktigt som ”myrorna” i myrstacken vars ”tankar” är mera blygsamma.”Lucifer” var ett annat namn på en av ”deras” militärövningar.Vilket nästan får en att tänka på Kazmierczak & Co och ”deras” svarta mässa vid öppningen av Gotthards-tunneln.Rysligt.Men ofta är det då det gäller ”dom” på senaste tiden i alla fall ”more bark than bite”.Låt oss hoppas det.

 4. Lika vidrigt att KGB-agenten Putin hotar Sverige för att gå med i NATO. Vi avgör själva. Utan hjälp av galna hundar från öst och väst.

 5. Över 120 länder för FN-överenskommelse om förbud mot kärnvapen — Sverige också?

  Bör vi lyssna på Sumiteru Taniguchi eller på ”Mad Dog Mattis”?

  Många kämpar för fred och det gjorde även Sumiteru Taniguchi. Han kämpade för fred och mot kärnvapen för resten av sitt liv efter att själv ha drabbats och överlevt kärnvapen- atombomb 1945 kriget.

  “I am determined to keep telling the reality of nuclear war as one of the living witnesses,” Mr. Taniguchi said, “to realize a world without wars and nuclear weapons as long as I live.”

  https://www.nytimes.com/2017/08/31/world/asia/taniguchi-nagasaki-atomic-bomb.html

Kommentarer är stängda.