Lokaltidningen i Svalöv sprider SD-rasism

Lokaltidningen Landskrona/Svalöv sprider grov SD-rasism genom att publicera en annons där flyktingar/invandrare kallas ”ogräs”.

Sverigedemokraterna annonserar i Lokaltidningen Landskrona/Svalöv. Annonsen består av sex ord:

”I vår kommun möter ogräset motstånd”.

Annonsen är undertecknad ”SD Svalöv”.

Sysslar Sverigedemokraterna med ogräsbekämpning? Knappast. Då hade man inte använt formuleringen ”möter ogräset motstånd”.

SD i Svalöv kallar människor för ”ogräs”. Flyktingarna som kommer till samhället är ogräs. De har inte i ”vår kommun” att göra.

Språk och ordval betyder något. Den som kallar människor i nöd för ”ogräs” eller ”ohyra” ger uttryck för en vidrig människosyn, den grövsta formen av rasism.

I Auschwitz användes Zyklon-B för avrättningarna i gaskamrarna, ett medel som tagits fram för att bekämpa ohyra, särskilt kackerlackor.

Lokaltidningen delas ut som gratistidning i många skånska kommuner i olika editioner.

Någon på tidningen har accepterat Sverigedemokraternas annons. Därför bör tidningen ställas till svars för hets mot folkgrupp.

Det finns en chefredaktör tillika ansvarig utgivare för Lokaltidningen, Anders Sjölin, som bör ställas till svars för att hans tidning accepterar annonser där man kallar  människor för ogräs.

13 reaktioner på ”Lokaltidningen i Svalöv sprider SD-rasism”

 1. Klassiskt trick genom att använda en formulering som är dubbeltydig kan man få en meningsmotståndare att reagera sedan är man såklart helt oskyldig och får den andre att framstå som bortgjord och det blir en stor snackis, kommer att se mera av detta i valrörelsen var så säkra

  Motmedlet är att besinna sig och efterforska innan man reagerar

 2. Det är en så vidrig annons att jag baxnar. SD och de som stödjer detta vidriga parti, accepterar, nej för fram synen på människor som kan sorteras och värderas. Det är något fundamentalt fel på det och alla som bekänner sig till detta parti bär ansvar. Och alla vi andra måste aktivt delta i den demokratiska samhället för att mänskliga värderingar och solidaritet ska vinna. Det ligger i våra händer, ingen annans. Tack Sören för ditt idoga arbete!

   1. Men Dan Park, så där kan du inte uttrycka dig. Jag vill gärna att andra åsikter än mina egna ska kunna föras fram. Men ”utrota vita svenskar”?

 3. Hur kan du vara så säker på att det är just invandrare som dom menar med ”ogräset”?

 4. Hej!
  Jag blev bifogad en länk till denna sida angående ett fakenewsinlägg. Vilket jag nu konstaterat sig vara riktigt.
  Men inget ont som inte har något gott med sig. Nu är er sida uppmärksammad och följd, så vi kan dementera framtida felaktigheter.
  Detta inlägg säger mer om hur inläggsfabrikörens okunnighet än om annonsörernas tankar. Men någon önskan om faktabaserad via detta fakenews- inlägg var förmodligen inte heller avsikten. Funnes det någon avsikt att faktakontrollera, så skulle man genast funnit att annonsen är en del av det valkritiska arbetet som avser den undermåliga kommunala skötslen av vägar och allmänna ytor. Annonsen veckan innan , löd ”i vår kommun lagas gatorna”. Således kommer det i gängse ordning att upprättas en fake- news anmälan mot detta inlägg.
  Vänligen
  Ordf, Teddy Nilsson
  SD Svalöv

  1. Bäste Teddy Nilsson, som ”inläggsfabrikör” (var hittade du det ordet?) blir jag bekymrad över SD i Svalövs sätt att formulera sina annonser. Språkbruket i annonsen i Lokaltidningen är sådant att de allra flesta läsare som ser den tolkar ”ogräs” som syftande på flyktingar/invandrare. Människor är aldrig ogräs, oavsett vilken syn man har på migrationspolitiken och på människor med rötter i andra länder och kulturer.
   Jag har för övrigt aldrig hört talas om något svenskt parti som gått till val på ogräsbekämpning.
   Vänligen
   Sören Sommelius, bloggen Nya Kultursören

 5. Det enda ogräs jag känner till i Svalöv är fscisterna i SD och deras missväxta anhängare.

  1. Är det verkligen så att det görs rätt tolkning här? Det där med ogräsproblematik verkar annars vara något som är på tapeten i Svalöv. Jag har inte mycket till övers för SD men det blir ett problem om man klistrar på dem åsikter de inte har så de kan få ta på sig sin varma offerkofta.

   Mer läsning:
   http://landskrona.lokaltidningen.se/nyheter/nyheter_svalov/2012-06-19/-8221Tr%C3%A5kigt-att-det-ska-missk%C3%B6tas-s%C3%A5h%C3%A4r8221-188647.html

   http://www.skd.se/2013/09/10/ogras-och-odekiosk-retar-gallfeber/

   http://www.skd.se/2015/08/04/ogras-tar-over-lekplatserna/

   http://www.svalov.se/arkiv/nyheter-2016/2016-08-12-skotsel-av-nya-gang–och-cykelbanan-i-kagerod.html

Kommentarer är stängda.