Rasist och muslimhatare SD:s riksdagskandidat

 

Mikael Bystedt, en rasist av värsta slag, arbetar på sverigedemokraternas riksdagskansli och kandiderar i valet i september till riksdagen.

Araber är ”jordens avskum” skrev för fem år sedan Mikael Bystedt, riksdagskandidat för sverigedemokraterna  på sociala medier, avslöjar Expressen. Tidningen har granskat 500 av Bystedts kommentarer på Avpixlat och andra hatsajter under tiden 2012 – 16.

Det var långt ifrån en engångshistoria. Två år senare ville Bystedt att Sverige skulle ”utvisa alla muslimer”. Han motivering var att ”islam är ondska”. I ett annat sammanhang skrev han ”Förstör alla spår av islam i vårt svenska samhälle, moskéer etc.”

När hatsajten Fria tider skrev att ”somaliska moskéer brändes ner i London” kommenterade Bystedt att ”Jäkla vad bra gjort! Nu hoppas vi att detta sprider sig till sverige som en löpeld”.

Vid ett tillfälle skrev han om USA:

”Nog för att alla människor ska ha lika värde, men det var betydligt säkrare i USA när det var apartheid. Vii man göra sitt hemland säkert … enkelt, ut med afrikaner och muslimer.”

Den 37-årige Bystedt är väldokumenterat en fullfjädrad rasist av värsta slag. Han tillhör trots detta den inre kretsen i partiet och arbetar på SD:s riksdagskansli som pressassistent, en person som påhejar moskébränningar. Kusligt.

Häromdagen orerade en annan SD-politiker Björn Söder, riksdagens vice talman, om att judar och samer inte är svenskar, vilket likaså är en vidrig hållning.

Det är bara svärmorsdrömmen Jimmy Åkesson som lyckas (för det mesta) hålla styr på tungan (i offentliga sammanhang), men hans politiska utspel talar sitt eget nog så tydliga språk, senast handlar det om kravet på en folkomröstning efter valet om Swexit, att Sverige ska lunka efter Storbritannien och lämna EU.

Hur är det möjligt att ett parti med den här sortens ytterst obehagliga och definitivt odemokratiska företrädare sommaren 2018 i vissa opinionsundersökningar är landets näst största parti?

Jag bara säger: O fasa, om SD skulle få ökat inflytande efter valet i september.

Fotnot: Trots att inläggen kopplas till Bystedts privata mejl förnekar han att han har skrivit dem – nu ska händelsen utredas internt av SD, skriver Expressen i en uppföljande artikel.