Ännu ett slag mot de äldre i Helsingborg

trappan

Fem av Träffpunkterna för seniorer i Helsingborg vill Maria Nilsson (C) lägga ner. Hon är ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Nu får det vara nog med att slå mot de äldre, skriver Jan Andersson, ordförande i PRO, på HD:s Min mening i en kommentar till att det blågröna styret i Helsingborg vill lägga ner fem av kommunens sjutton Träffpunkter för äldre.

Det handlar om en besparing på 2,6 miljoner i en budget som för enbart vård- och omsorgsnämnden är 1,6 miljarder. En besparing som slår hårt mot särskilt ensamstående äldre för vilka träffpunkterna spelar en avgörande social roll.

Vilken bedrövlig okänslighet för äldre människors behov och villkor i en annars ekonomiskt vidlyftig kommun, där miljonbelopp satsas hej vilt på mer eller mindre bisarra projekt, som det underjordiska garaget i landborgen under Kärnan till bilisternas fromma för bortåt en halv miljard. Eller mångmiljonersättningarna till utköpta avskedade kommunala chefer.

I torsdagens HD intervjuas upprörda äldre, en 98-årige närmast blind man, bosatt på Planteringen. Om förslaget genomdrivs förlorar han möjligheten att till vardags träffa andra, han är en av många drabbade.

Helsingborg är staden för dem som ”vill något”, heter det ju i de luftiga målen för 2035. Men tydligen inte för pensionärer som vill leva ett bra liv. Något så självklart och grundläggande mänskligt saknar de blågröna styret tydligen känsla för.

En reaktion på ”Ännu ett slag mot de äldre i Helsingborg”

  1. ”Helsingborg är staden för dem som vill något”.Hur korkat kan det bli?Helsingborg. som en slags ”Matrix-hub” fylld av ”högmotiverade” ”Matrix-clones” som i jakt. efter ”sitt sanna jag” spenderar massor av Monopol-pengar uapptryckta av låtsasbankiren Von Anka?

Kommentarer är stängda.