Psykopaten Trump president?

trump-clinton_9623

Det var riktigt obehagligt att se TV-debatten mellan Trump och Clinton natten mellan måndag och tisdag. Kan psykopaten Donald Trump bli USA:s näste president?

73818667-cc64-4bf3-b1c0-67b94675c972

Hillary Clinton vs Donald Trump, den första av tre planerade debatter i den amerikanska presidentvalskampanjen, utannonserades som vore det en vm-match i boxning. Klockan tre svensk tid satte jag mig framför Tv:n och följde CNN:s direktsändning.

Det var riktigt obehagligt. Trump och Clinton är båda drivna egocentriker. Men Trump är obestridligen en psykopat, en självupptagen psykopat, av samma slag som många av de tyranner som gått till historien som förtryckare och krigshetsare.

När debatten inleddes påpekade CNN:s kommentator att Trump har ”momentum”, alltså att hans opinionssiffror är uppåtgående. Risken för att denne politiske skurk och lögnare ska bli USA:s näste president är överhängande.

Under debatten kunde Trump inte acceptera spelreglerna. Han visade på alla vis vad han är för person. När Hillary Clinton talade avbröt han henne oavbrutet. Han lyssnade inte på moderatorn Lester Holts lågmälda försök att fördela ordet eller att få honom att acceptera tidsbegränsningar eller tillsägelser att hålla sig till ämnet. Inte heller svarade han på frågan om varför han inte offentliggjort sina skatteregister som alla andra presidentkandidater under de senaste fyrtio åren.

Denne främlingsfientlige he-man visade också öppet sin rasism. I fyra år har han attackerat Barack Obama med öppet rasistiska argument, i all synnerhet genom att hävda att han inte är född i USA och därför inte borde få vara president. Helt nyligen bytte han fot men kunde i debatten inte förklara varför.

Polisvåldet i USA:s städer mot i synnerhet unga svarta män vände Trump till att det var illegala invandrare som, borde berövas sina vapen.

Han har tidigare bemött Hillary Clintons kritik mot USA:s vapenlagar med åsikten att om hon ogillar vapen så mycket borde hon avväpna sina livvakter.

Att Donald Trump lyckats komma så här långt beror på olika saker. Det handlar till exempel om det alltmer ohederliga republikanska partiet som kidnappats av den högerextrema teapartyrörelsen. Men i ännu högre grad har Trumps framgångar skapats av de amerikanska mediernas förtjusning att vinna tittarsiffror på Trumps brutala dumheter och lögner.

Trump behandlas också i många svenska medier med en obegriplig underdånighet. Om denne psykopat skulle bli president kan vad som helst hända, ekonomiska kriser, raskonfrontationer, krig. Trump är inte rumsren. Som politiker i maktposition är han livsfarlig.

Tisdagens Svenska Dagbladet lyfter dock föredömligt fram Trumps lögner under debatten.

Enligt CNN:s tittarundersökning ansåg 62 procent att Hillary Clinton vann måndagsnattens debatt jämfört med 27 procent för Donald Trump.

Bara dryga månaden återstår till det ödesmättade presidentvalet den 8 november.

Till sist: Hur kommer Hillary Clinton att fungera som president? På bilden här under har de båda kandidaterna med hjälp av appen FaceSwapLive bytt ansikten.

trump-clinton-faceswap_9627

2 reaktioner på ”Psykopaten Trump president?”

  1. Om man vill framställa Hillary Clinton som en fredsängel stöter man på vissa svårigheter.Det räcker att bara peka på några fakta:1.Hennes direkta medverkan i Lybien-interventionen.2.Medverkan av tvetydigt slag i ”Syrien-äventyret”.3.Medverkan i ”Irak-äventyret”.4.Egendomligheter i funktionssättet då det gäller ”Clinton Foundation”,där FBI funnit ”egendomligheter”.5.Maken Bill Clintons kopplingar till den pedofildömde Jeffrey Epsteins ”Lolita-express”.6.Flera dokumenterade fall av ”vote-rigging” i val där Hillary deltagit.7.Etc,etc.Kvinnliga psykopater finns också.Kanske har vi här att göra med två stycken psykopater-en kvinnlig och en manlig?Kanske,kanske?

  2. Klockan 3 på natten! Jag vill minnas Ingemar Johansson och Floyd Pattersson boxades samma klockslag 1959 och Ingemar vann VM-titeln i USA. Jag var 13 år och följde den spännande matchen på radio. På den tiden fans anledning att skriva spaltmeter om en sådan sak men nu pratar vi inte sport eller humorprogram längre. Nu handlar det om politik och mest om personangrepp fast huvudfrågan borde vara frågan om Krig och Fred. Att media piskar upp stämningen för tittarsiffror talar sitt tydliga språk om hur det står till i ”Den Stora Demokratin” som vi matas med i detta spektakel.
    Snacka om oro. Donald Trump är uppenbarligen en opålitlig typ och clown. Hurivida Clinton skulle vara mindre opålitlig i denna cirkusföreställning är tveksamt. Båda är köpta av andra intressen och i vilket fall som helst kommer USA:s krigspolitik och välfärd för egna medborgare troligen inte att skifta. Jag bävar.

Kommentarer är stängda.