Mad Dog Mattis: ”It’s fun to shoot some people”

”Jag tänker nominera Mad Dog Mattis till försvarsminister”, sa USA:s tillträdande president Donald Trump på torsdagen. ”Mad Dog, he is great …”

botsford161119trump88171479663310
Donald Trump har nominerat den 66-årige pensionerade marinkårsgeneralen James Mattis till sin försvarsminister. Generalen kallas allmänt för ”Mad Dog”, efter sin stridsinsatser i Iraq och Afghanistan.
I sin presentation av den fyrstjärnige generalen påminde CNN om ett uttalande som Mattis gjorde inför militärer i San Diego 1945:
”It is fun to shoot some people”.
Den ”galne hund” som alltså gillar att mörda folk och rentav tycker att det är kul – och skulle kunna beskrivas som en ”lustmördare” – kommer av allt att döma att bli USA:s näste försvarsminister. Nomineringen ska först godkännas av kongressen, men eftersom republikanerna har majoritet där lär det inte bli några problem.
Demokraterna motsätter sig utnämningen. New York-senatorn Kirsten Gillbrand säger:
– Civil kontroll av militären är en grundprincip i den amerikanska demokratin. Jag kommer inte att rösta för något undantag.
Mattis ogillar president Obamas politik i Mellanöstern och vill upphäva Obamas fredsavtal med Iran, skriver Washington Post.
Hur kommer denne Mad Dog Mattis att påverka Natos politik, kan man fråga sig. Kommer han att arbeta för än större konfrontation med Ryssland i Östersjöområdet?
Bilden: Trump tillsammans med Mad Dog Mattis på Trump National Golf Club i Bedminster Township, N.J.