Var är mitt hem? – ett flyktingöde

IMG_4187

Danjin Malinovic, Helsingborgsförfattare och skådespelare med rötter i Bosnien, med sin självbiografiska ”Var är mitt hem?”, både bok och teaterföreställning (bilden härunder).

Danjin-Var

Danjin Malinovic turnerar i Sverige med sin pjäs Var är mitt hem? Föreställningen bygger på hans egna upplevelser. Den har spelats på Helsingborgs stadsteaters lilla scen före jul och bl a på två längre turnéer med 60 föreställningar för Gävleborgs folkteater. På tisdag spelas den i Umeå, i arrangemang av Umeå teaterförening.

Danjins berättelse finns också i bokform. Hans självbiografiska Var är mitt hem? handlar om en lycklig barndom i Bosnien före kriget, om dagen då kriget kom till hans stad, om den svåra flykten via ett korrupt Ryssland och om familjens första tid i Sverige, då man levde som gömda flyktingar i ständig rädsla för svensk polis.

Författaren är idag 29 år, är utbildad socionom och arbetar både som skådespelare och för Helsingborgs stad.

Hans bok kan köpas på Killbergs i Helsingborg eller via nätet. På bilden härunder står författaren vid resterna av morföräldrarnas bondgård i Bosnien, förstörd under kriget, den plats som en gång var hans sommarparadis.

Danjin