Turisterna överger USA

Allt färre vill turista i USA  och hotellpriserna sjunker kraftigt.

USA:s turism genomgår en ”Trump slump”, skriver The Guardian, där ”slump”  står för ”kraftig nergång” eller ”jordskred”.

Sökmotorn för resor Kayak rapporterar en 58%-ig nergång på sökningar på resor från Storbritannien till Tampa och Orlando med Disneyland. Motsvarande nergång för Miami är 52%, Las Vegas 32% och Los Angeles 32%.

De krympande besökssiffrorna har kraftig påverkat hotellpriserna, som i New York sjunkit med 32 % och i Las Vegas med 39 %, efter Trumps tillträde som president.

Tidigare i februari noterades en trettioprocentig nedgång på sökningar på USA-resor i muslimska länder. I de sju huvudsakligen muslimska länder som drabbas av Trumps föreslagna totala inreseförbud är nergången av bokningar 80% jämfört med förra året. Efterfrågan på flyg till USA har minskat i 94 av 122 länder. Ett markant undantag är Ryssland, där efterfrågan på USA-resor ökat med 88%.

Nedgången för turismen i USA påverkar också andra länder. Flygpriserna från London till Mexiko har sjunkit med 40% och till Rio med 23%.

En reaktion på ”Turisterna överger USA”

Kommentarer är stängda.