Rolling Stones till Olympia?

Olympia

På kommunens informationsavdelning drömmer man om att Rollings Stones ska spela på det Nya Olympia. Bilden på veteranmusikerna här under från 2014.

”Mick Jagger har precis aviserat sin och bandets närvaro och rockmusikens störste överlevare, Keith Richards, har precis kickat igång riffet till Jumpin´ Jack Flash. Bakom trummorna småler Charlie Watts. Scenen exploderar i ljus. 22 000 människor jublar. Någonstans inne på arenan står artistbokare Hasse Jönsson och myser tillsammans med alla andra Rolling Stones-fans. Ytterligare ett klassiskt gig avverkas på Helsingborgs nya konsertarena.”

På Helsingborgs stads informationswebbsidor, Med kärlek till Helsingborg, avslöjas de verkliga intentionerna med 400-miljonerssatsningen på fotbollsarenan Olympia. Det handlar om att Rolling Stones ska spela på ett fullsatt Olympia. Marknadsavdelningen har använt sin poetiska ådra till att i texten ovan beskriva vad det handlar om.

Och om Rolling Stones nu har annat för sig än att spela i Helsingborg, då drömmer informationsavdelningen om en dramatisk EM-final i fotboll på Nya Olympia. Läs och häpna:

”Fem veckor senare. Cristiano Ronaldo får bollen på mittfältet. Han kör en snabb överstegsfint och avancerar. Ett fullsatt Olympia ställer sig upp. Det är matchminut 90. Den portugisiska stjärnan närmar sig straffområdet och avlossar en stenhård projektil som letar sig mot målvaktens högra kryss. Publiken på södra stå håller andan för en kort stund. Englands målvakt Joe Hart reflexräddar bollen. Kort därefter blåser domaren av matchen. England står som Europamästare och finalen har precis ägt rum på Olympia i Helsingborg.”

Ack ja. De här fantasierna har gissningsvis begränsade möjligheter att realiseras. Det är inget fel på att drömma. Men det är lätt att bli bedrövad över tillståndet i den här blåsiga stan, när de största kommunala satsningarna någonsin i Helsingborgs historia motiveras med plattityder.

Både Bob Dylan, Leonard Cohen och många andra storheter har framträtt på Sofiero, en av de vackraste spelplatser man kan tänka sig. Räcker inte det?

En reaktion på ”Rolling Stones till Olympia?”

  1. Sakupplysning; helsingborg.com har som målsättning att inspirera och bidra till stoltheten vi känner för staden. Den tyngre informationen har vi på helsingborg.se. På den här sajten tillåter vi oss att ta ut svängarna lite extra, vara lite sötare och saltare – och till och med drömma om Stones och EM-final. Av 135.000 invånare är det säkert några som drömmer samma dröm. Och redan i nästa stycke står det:
    ”Fast en EM-final är kanske att ta i. Men drömma måste vi få. Och ett nytt ombyggt, modernt Olympia är något som stadens alla fotbollsälskare och konsertbokare drömt om länge. Att nya Olympia blir en arena för framtiden – för mer än just bara fotboll – är dock ingen dröm. Det är verklighet. ”

Kommentarer är stängda.