Webb-TV Bokmyrans tredje utgåva

Tredje utgåvan av webb-TV-kanalen om böcker, läsning och författare har kommit, med bland annat Ellens Bokprat, där Ellen Skarp ger engagerade boktips.

Helsingborgsfilmarna Michaela Hennigs och Rex Brådhes nya webb-TV-kanal Bokmyran kommer i dagarna med sin tredje månatliga utgåva. Författarinnan, komikern och sångerskan Anna-Lena Brundin intervjuas om sina böcker och sin sceniska verksamhet och ger boktips.

Ellens bokprat (Ellen Skarp) är denna gång inspelat i en av Sveriges vackraste boklådor, Bjäre Bokhandel i Båstad, som har gamla anor och fantastisk atmosfär. Ellen har en god vana att med övertygande entusiasm tala om särskilt till svenska översatta franska romaner.

Månadens Hallåja består av humoristiska betraktelse med författarna, musikerna och artisterna, Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd.

Dramatikern och skådespelaren Magnus “Mankan” Nilsson berättar om sin alldeles speciella relation till sin penna:  Lamy – författarens magiska penna. Mankan öppnar också en blå dörr tillbaka till sin barndom, han hör ekon från sin uppväxt på Neder Örsta gård, där  Mankans pappa, förebilden till huvudpersonen i filmen Min store tjocke far, lämnat sina spår.

Ett abonnemang på Bokmyran kostar till vardags 39 kronor/månad. Men som en introduktion finns ett erbjudande:

Bloggen NyakulturSörens läsare får genom 100 fria prenumerationer året ut gratis prova på Bokmyran, mejla till info@bokmyran.se.

I redaktionen för Bokmyran ingår: Ellen Skarp, Michaela Hennig, Rex Brådhe, Sören Sommelius, Marinette Petersson och Mia Tjärnlund.

Fotnot: Här en trailer till Bokmyrans tredje utgåva:

Bokmyran tredje utgåvan from Hennig&Illustrafilm on Vimeo.