Pinsam turistinformation på helsingborgcity.se

Helsingborg är Sveriges trevligaste stad – menar de politiker som styr staden och beställer informationstavlor som talar om detta sensationella – medan turistbyrån försvunnit liksom all turistinfo på papper. Det som presenteras är pinsamt dåligt.

Helsingborgs turistbyrå har som bekant lagts ner. Eventuella turister som söker sig hit ska med mobiltelefons karta orientera sig genom stan. De förväntas anlita TripAdvisor eller andra appar för att ta reda på var de kan äta sin lunch och hotels.com för att hitta det mest prisvärda boende.

Kartor tryckta på papper är urmodiga, sånt ska inte förmedlas i en modern och framtidsorienterad stad för dej ”som vill något” som det står under ortsnamnen Helsingborg på motorvägarna. Detsamma gäller turistbroschyrer som berättar lite om stans historia, tipsar om badplatser (fast vattnet är ju mest otjänligt så det kanske är bäst så), historiska byggnader (men inte så många som finns kvar ju) eller om strövområden (det som tidigare kallades för ”skogar”, om någon minns).

På Knutpunkten finns en informationshörna där budskapet till eventuella turister som hittar dit är att Helsingborg är ”Sveriges trevligaste stad”. Den som vill veta mer hänvisas till www.helsingborgcity.se.

Huvudbudskapet på denna webbsida är:

”Välkommen till Helsingborg City! Här finns shopping, upplevelser, mat och avkoppling, på ett och samma ställe. Upplev atmosfären av ett sprudlande gatuliv med kulturella impulser, charmiga smågator och känslan av att vandra längs Nordens äldsta gågata.
Helsingborg är en av Sveriges krogtätaste städer, vilket ger liv och rörelse i centrum året om. Välkommen att ta del av vårt utbud!”

Jaha. Var det allt? Inte riktigt. Här finns också en notis:

Öppettider butiker Vardagar 10.00 – 18.00/19.00
Lördagar 10.00 – 16.00
Söndagar 12.00 – 16.00 *med undantag”.

Ok, men …

Jo, en länk går till Black Friday, fast den var ju redan den 24 november. En annan länk går till ”Jul i city”, men sidan är helt blank, inte mycket till jul.

Inte en stavelse om kultur. Vad spelar teatern? Vilka utställningar finns på Dunkers och Konsten? Vad går det för filmer på biograferna?

Det hela är fantasilöst, oengagerat, totalt torftigt för att inte säga pinsamt.