USA förbereder krig mot Iran

Trumpregimen påstår att Irans missiler hotar amerikanska och europeiska flygplatser. Ett amerikanskt angrepp på Iran, ett land  med 83 miljoner invånare, skulle få ohyggliga konsekvenser, för det iranska folket och för världen.

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley presenterade den 11 december 2017 stora fragment av något som hon påstod var en iransktllverkad missil, som avfyrats från Jemen mot en civil flygplats i Saudiarabien, men missat sitt mål.

– Missilen kunde ha dödat hundratals oskyldiga saudier, påstod Haley. Föreställ er att en liknande missil avfyrats mot flygplatser i USA, som Dulles Airport eller JFK. Eller mot flygplatserna i Paris, London eller Berlin.

I Le Monde Diplomatique jämför tidningens redaktör Serge Halimi Haleys tal och missilpresentation med utrikesminister Colin Powells i dag famösa tal i FN den 5 februari 2003, då han visade (falska) satellitbilder av irakiska fabriker av massförstörelsevapen för kemisk krigföring (bilden härunder).

”I båda fallen handlar det om att genom legitimera krig genom att sprida fruktan, skriver Halimi: 14 år efter det att USA bombade sönder och förstörde Irak har den nuvarande regimen Iran i siktet.”

Redan den 1  november 2017 publicerade CIA dokument beslagtagna i Pakistan när bin Ladin greps, dokument som påstås ”bevisa” (osannolika) relationer mellan ledande iranska politiker och efterträdarna till bin Ladin.

Halimi nämner särskilt den inflytelserike republikanske senatorn Tom Cotton, som var nära att av Trump utnämnas till försvarsminister och som nu nämnts som tänkbar framtida CIA-chef.  Cotton menar att hotet mot USA från Iran är större än från Nordkorea, vilket skulle rättfärdiga amerikanska attacker mot Irans ”nukleära infrastruktur”.

Cotton menar vidare att alla USA:s diplomatiska utmaningar har en militär sida och måste kunna lösa genom krig (Iran, Nordkorea, Kina, Ryssland, Ukraina).

Rubriken på Serge Halimis artikel är ”Hur man fabricerar ett krig mot Iran”. Perspektiven är kusliga. Ett amerikanskt angrepp på Iran, ett land  med 83 miljoner invånare, skulle få ohyggliga konsekvenser, för det iranska folket och för världen.

Bilden ovan är Trumregimens ”bevis” för Irans hotfullhet, något som skulle legitimera ett amerikanskt angrepp på Iran. Haley påstår att iranska missiler skulle kunna nå europeiska och amerikanska flygplatser. Hon vill starta krig med lögnen som vapen.

En reaktion på ”USA förbereder krig mot Iran”

  1. Strax efter angreppet på tvillingtornen i New York (2001) fick general Wesley Clark i Pentagon reda på att USA hade planer på att slå till militärt mot sju länder, däribland bla Libyen, Irak, Syrien och Iran. På Youtube kan man hitta intervjuer med Clark så det är uppenbarligen inga ”fake news” eller ”alternativa fakta”. Detta är alltså krigsplaner som funnits länge. Hotet är naturligtvis inget att ta lätt på om vi ser på vad som hänt i Syrien, Libyen och Irak sedan dess. Trots USA:s och Natos agerande vill fortfarande borgliga svenska politiker att vi ska vara med i dessa krigsäventyr som medlem i krigsalliansen. Om det nu blir krig mot Iran också ska då Sverige ställa upp med manskap och militär materiel? Jag menar att frågan är relevant mot den bakgrund som general Clarke målar upp.

Kommentarer är stängda.