Bokmyran växer och blir Litteraturkanalen.se

Webb-TV-kanalen Bokmyran växer och förvandlas i höst till  Litteraturkanalen. Allt inspelat material finns under sommarmånaderna fritt tillgängligt.

Filmarna Michaela Hennig och Rex Brådhe har etablerat Bokmyran som en webb-TV-kanal med dryga timmen nya filmer varje månad, om läsning, böcker, författare och mer ändå.

Till hösten nysatsar man med Litteraturkanalen.se, Sveriges första renodlade TV-kanal (på nätet) om böcker, litteratur, bibliotek, författare och mer ändå.

Namnet Bokmyran kommer att leva vidare som en resurs för skolan, för böcker, läsning och film i skolans värld.

Under  tre sommarmånader presenteras inga nya utgåvor av Bokmyran. Samtidigt  blir hela Bokmyrans innehåll fritt tillgängligt för alla utan inloggning, på Bokmyran.se.

Michaela och Rex, bosatta i Raus i Helsingborg, har under många år arbetat som dokumentärfilmare bland annat för SVT:s K-special. De startade Bokmyran för ett år sedan med ambitionen att sprida läslust genom att berätta om böcker och författare.

Som medlem i redaktionen har jag bland annat intervjuat Åsa Moberg om hennes självbiografiska ”Livet” och senast samtalat med Katja Olsson, i dag 93 år, utifrån min bok om hennes liv ”Flickan som kom till Auschwitz”. Som tonåring satt Katja fem år i koncentrationslägren Auschwitz och Ravensbrück.

Bilden: Michaela Henning intervjuar bokhandlerskan Ellen Skarp som återkommande presenterar Ellens bokprat, ofta med fokus på fransk litteratur.

Länk till filmen härunder finns här.