En Natohök kraxar i Hallands Nyheter

Maria Haldesten, en Natohök i Hallands Nyheter, anklagar Thage G Peterson för lögner efter att ha lyssnat på hans tal på FN-dagen i Varberg.

Centerpartistiska Hallands Nyheters eminenta ledarskribent Maria Haldesten, med ett förflutet på GP:s ledarredaktion, kommenterar Thage G Petersons tal i Varberg på FN-dagen den 24 oktober. Jag har själv i två bloggar lyft fram delar av det som sades, se här och här.

Haldestens text är full av nedsättande omdöme om Thage G som person. Mest handlar det om hans ålder.

I rubriken heter det att ”silverräven fabulerar”. I texten anklagas Thage G återkommande för att ljuga. Han ”friserar sanningen”, ”med berått mod fortsätter (han) att slå blå dunster i ögonen på folk”. Vidare heter det att ”åldermannens lättsinniga förhållande till sanningen är en förolämpning”.

49-åriga Maria Haldesten från Kungsbacka verkar vara en både okunnig och ilsken person, som hellre gläfser än argumenterar. Hon borde syssla med något annat än att indoktrinera Varbergsborna med sina favoritfobier.

Hade hon varit mera påläst och en liten smula ärlig hade hon redovisat att svenskarnas motstånd mot ett Natomedlemskap ökade till 48 procent (jan 18) från 44 procent året innan. Bara 31 procent var för. 90 procent av svenskarna vill (Sifo, oktober 2017) att Sverige ska skriva under FN:s förbud mot kärnvapen.

De siffrorna kan vara en ingång till ett resonemang för eller mot svenskt Natomedlemskap. En annan kan vara vad ett Natomedlemskap innebär för frågan om kärnvapen. Det ordet nämns inte överhuvud i Haldestens text. Inte heller berörs frågan om Natobaser i Sverige, som ju hänger intimt samman med frågan om svenskt Natomedlemskap.

Jag läser Maria Haldestens spottloska (det är precis vad det handlar om, nedlåtande ilska utan tanke) mot Thage G Peterson som ett tecken på att hon saknar argument, är dåligt påläst och blir upprörd över att höra erfarna tankar, som inte passar in i hennes egen världsbild.