Gratis teater via Dramaten Play


Dramaten Play inviterar från 1 maj hela svenska folket till att se filmatiserade gratis föreställningar från nationalscenen.

dramaten-jpg

Dramaten öppnar i vår portarna för alla på ett nytt generöst vis. På Dramaten Play kommer man att lägga ut en föreställning varje månad. Först ut är Stefan Larssons iscensättning av Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap, som finns tillgänglig från 1 maj. Filmen här på bloggen är från Youtube med lägre upplösning än den via Dramaten Play.

Uppsättningarna läggs upp med en månads mellanrum och kommer att finnas tillgängliga under ett år tid.

–  Det är viktigt att publiken kan ta del av Dramatens utbud oavsett var man bor, vilken livssituation man befinner sig i eller vilka ekonomiska förutsättningar man har, säger Eirik Stubø, teaterchef på Dramaten.

Nästa föreställning läggs ut på nätet den 1/6, ”Dödspatrullen” i regi av Marie-Louise Ekman. 1/7 släpps ”Två herrars tjänare” i regi av Peter Langdal , 1/8 är det dags för Mats Eks lovordade ”Spöksonaten”, 1/9 ”Bernardas hus” i regi av Christian Tomner, 1/10 ”Dödsdansen I-II” i regi av John Caird och den 1/11 ”Den girige” i regi av Gösta Ekman.

Bilden: Örjan Ramberg och Marie Göranzon i Dödspatrullen.