Inget yndigt land

645@70

Danmark vill visitera flyktingarna och beslagta deras värdesaker. Tiggeri ska ge 14 dagars fängelse.

Dansk polis ska kunna visitera flyktingar för att de ”som har en förmögenhet” själva ska betala för sitt boende under asylprocessen. Polis ska kunna söka igenom deras bagage för att undersöka och beslagta deras värdesaker. Sådant som guldringar och mobiltelefoner ska tydligen inte räknas.

Den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen (venstre) har lagt fram 34 förslag till hårda åtstramningar av flyktingpolitiken, skriver DN.

Om de nya reglerna antas av Folketinget hoppas statsministern kunna ”skärma av Danmark så effektivt som möjligt” och ”göra landet mindre attraktivt” för asylsökande.

Men Genèvekonventionen, bäste Lars Løkke Rasmussen!!

Danmarks ”flyktingkris” ser ut så här: Danmark har hittills i år mottagit 15 000 asylsökande, jämfört med 14 800 hela förra året.

Samtidigt berättar justitieminister Søren Pind att tiggeri kriminaliseras.

– Den som tigger på gatorna kan få 14 dagars fängelse direkt.

Det är ett yndigt land, sjunger danskarna om sig själva. Och visst. Men dagens danska politik är förfärande främlingsfientlig och väcker djupt obehag.

För 72 år sedan flydde de danska judarna i båtar över Öresund till Sverige. Tänk om de hade mötts av svensk polis som beslagtagit deras värdesaker.

Bilden överst: Danska judiska flyktingar i Ramlösa 1943. Bilden härunder, ett femtiotal flyktingar vandrar längs motorvägen genom Danmark för att ta sig till Sverige. Foto: SVT.

 

 

 

 

En reaktion på ”Inget yndigt land”

Kommentarer är stängda.