Den nakna sanningen

Höganäs presenterar kommunens ”vision” med en parodisk film om tre vinterbadande herrar i en värld utan kvinnor.

Kovacs

De är avklädda. De är tatuerade. De är Höganäs kommuns Zlatan-kopior. I huvudrollerna i filmen Made By Höganäs ser vi kommunens tre ledande politiker Péter Kovács, Ulf Molin och Lennart Nilsson.”

Höganäs kommun har gjort en film vars syfte är att parodiskt besjunga Höganäs som vackrast i världen. I filmen  hoppar de tre kommunalråd som styr Höganäs i vintervattnet från det som på kommunalspråk heter Citybeachen, ja Kvickbadet. Med badbyxor dock. Och ”tatueringar” på ryggen. Filmen har setts av 24.200 personer på några veckor.

Det Höganäs som visas i filmen är en värld utan kvinnor. Man kan fråga sig hur staden ska kunna utvecklas i välmåga och befolkning med bara ett kön. Det handlar ju om en framtidsvision. I filmen  syns ingen människor förrutom dessa avklädda maktens herrar.

Roligt? Tja. Informativt och tankeväckande? Knappast. Visionärt? Lockar det folk att flytta till Kullabygden eller avskräcker det?

Jämför med den äkta varan.

Zlatan – made by Sweden, gjordes av Forsman & Bodenfors för precis ett år sedan. I den två minuter långa filmen förklarar Zlatan Ibrahimovic sin kärlek till Sverige, samtidigt som han deklamerar Du gamla du fria, med en liten ändring, … jag vill leva, jag vill dö i Sverige. Filmen, som är en sofistikerad promovering av Volvos XC70 har på youtube på ett år setts av otrolig 5 355 000 personer.